Tabela krahasuese e abortit mjekësor dhe atij kirurgjik

Kjo tabelë përmbledh diferencat midis abortit mjekësor me medikamente dhe atij kirurgjik, duke ju lejuar të krahasoni më qartë dhe të përdorni metodat për vendimmarrje

Cila metodë është e duhura?

 

 

 

 

 

 

  Aborti kirurgjik Aborti mjekësor
Zbatim nga një mjek me përvojë (përgjegjësia ndaj mjekut) gruaja merr medikamentet (më tepër vetë-përgjegjësi e gruas, më tepër konfrontime)
Procesi Vetëm pak minuta Zgjat për disa ditë:
Dita 1. Mifegyne
Dita 3 Prostaglandin
Më pas pastrimi përfundimtar (në 2% të rasteve është e nevojshme ndërhyrja kirurgjikale)
Medikamente shtesë Mpirje lokale ose Narkozë Medikamente kundër dhimbjes
Hemorragji e lehtë zakonisht më e forte se hemorragjia e menstruacioneve dhe zgjat më gjatë
KoMPLIKACIONET shumë rrallë: Lëndim i mitrës, Infeksione, incident me anestezinë shumë rrallë është hemorragjia e fortë, gjë që e ben të domosdoshme një ndërhyrje. Deri tani nuk ka pasur asnjë komplikacion të madh nga Prostaglandina
EFEKTET ANËSORE mundësi perzjerjeje pas narkozës prerje në fundin e barkut, Përzjerje, ndonjeherë shoqërohen me të vjella, Diarre
Ndikimi nË pjellorinË e femrËs asnjë ndikim, ose shumë rralle në rastin e ndonjë komplikacioni të rënde asnjë ndikim i hasur deri më tani
Koha, llogaritur që nga dita e parë e menstruacioneve të fundit Nga nje test positiv, deri në javën e 14-të Nga një test pozitiv deri në ditën e 63-të (javën e 9-të), abort i miratuar për tu marrë përsiper pa arsye mjekësore, efektive gjatë gjithë shtatëzanisë
Avantazhet Procesi është i shpejtë, dhe pa vështirësi ose ankesa fizike mund të bëhet shumë herët, pa anestezi, gruaja qëndron zgjuar gjatë procesit
Disavantazhet vetëm qe nga java e pestë e mundshme, me narkozë Femrës i duhet më tepër kohë, trajtimi zgjat disa ditë, gjakderdhje; ndoshta dhimbje