Metodat e mundshme te abortit.

Nëse keni vendosur të ndërprisni shtatëzaninë, ju mund të zgjidhni një nga tre opsionet e mëposhtme të abortit. Të gjitha këto mundesi janë shumë efektive dhe të sigurta. Ju sygjerohet të vendosni për një nga metodat vetëm nëse jeni të mirëinformuar me informacionet perkatëse. Një përshkrim i metodave të abortit gjendet më poshtë:

Metodat e prishjes së shtatëzanise

 

 

 

 

 

 

 

 

A është një Abort më vonë i dallueshëm?

 

 

 

 

 

 

 

 

Një abort i pa komplikacione nuk lë gjurmë. Rrjedhimisht ai nuk mund të zbulohet më vonë nga askush, madje as nga mjeku. Për më tepër aborti i thjeshtë nuk ka asnjë ndikim negativ mbi pjellshmërinë dhe nuk ka ndikim në trajtimin mjekësor të mëvonshëm ose në kirurgji. Tashmë 2 javë pas një aborti ndodh ovulacioni tjetër dhe gruaja mund të mbetet përsëri shtatëzanë

Informacione të mëtejshme mund të gjeni tek faqja kyresore: www.abtreibung.at


Kostoja e nje Aborti:

Për një ndërprerje të shtatëzanisë, ju paguani një shumë gjithëpërfshirëse dhe pa shpenzime shtesë, pavarësisht se cila metodë është zgjedhur për tu ndjekur:

Deri në javën e 10 te Shtatëzanis ë  € 560,-
Nga java e 10. deri n ë t ë 14 € 600,-

Kostoja përfshin të gjitha shpenzimet, përfshirë përcaktimin e grupit të gjakut nëse është e nevojshme dhe të ashtuquajturës Shiringë Rezus për gratë me llojin e gjakut Rhesus negativ.

Në Klinikën Gynmed në Vienna ju mund të kryeni pagesen edhe me kartën tuaj të kreditit.. 


Stadet e Shtatëzanisë gjatë javës së pestë dhe të gjashtë

 

Shumë femra kanë një ide të gabuar rreth asaj që zhvillohet në mitër në javët e para të Shtatëzanise. Në fotot e mëposhtme ju mund të shihni fazat e zhvillimit të një embrioni ende të pazhvilluar. Deri në 6 1/2 javë, llogaritur nga dita e parë e mungesës së menstruacioneve nuk është formuar ende asnjë embrion dhe mund të shihet vetëm qesja amniotike.

Gestational sac at 5 weeks gestation, 1 cm
Gestational sac at 6 weeks gestation, 2x3 cm

Gestational sac at 6 weeks gestation seen by ultrasound
Këtu mund të shihni foton përkatëse të ekos. Nuk mund të shihet asnje embrion sepse ai nuk është formuar ende.